top of page
Search

Vjenčanje zimi? Zašto DA ne?

U vrijeme otkazivanja vjenčanja zbog COVID-19 dolazi pitanje da li odgoditi za ljeto 2021 ili imati vjenčanje u zimi 2020? U ovom blogu pokušati ćemo objasniti zašto zima i nije tako loša ideja.

Što Vam prvo pada na pamet kada kažete zima? Uvijek u glavi imamo snijeg kako pada, čašu vina/čaja, voljenu osobu pored sebe i laganu vatru za uživanje, romantika zar ne? Baš to zima i budi u nama, tu neku romantičnu notu. Što kada bismo tu romantiku preslikali na vjenčanje?


U tekstu ispod pokušati ćemo objasniti zašto vjenčanje iz snova i zima mogu ići zajedno: Krenut ćemo od jednog zanimljivog detalja, a to je da raste broj vjenčanja zimi, da zimi. Razlog tome je da veliki broj lokacija na kojim mladenci žele obilježiti svoj veliki dan, su tada slobodne, štoviše zimska sezona je vrijeme kada većina svadbenih dvorana, restorana imaju manji promet, samim time cijene su niže.


Kako ukrasiti vjenčanje kada je sve sivo i tužno? Kontrast koji nam nudi zima je ogroman ali može biti i predivan. Zamislite da imate hrpu lampica, i puno ukrasa sa šarenim paletom boja svuda oko vas. To će napraviti pravi veseli ugođaj, pri tome možemo dodati još i razne ukrasne svijeće koje raznih veličina koji daju dodatnu toplinu.Vjenčanica? Da li je hladno? Zasigurno je velika razlika između ljeta i zime kao i udobnosti. Da možete odabrati da vam je malo hladno ili da se znojite puno što bi odabrali? Zima kao doba zasigurno nudi zanimljivo rješenje za vjenčanice. Od klasičnih vjenčanica s kratkim rukavom zamislite jednu s dugim rukavima. Ili pak kratku sa šalom ili krznom?
Cvijeće? Ukrasi? Većina ljudi misli da cvijeće nije dostupno zimi, greška! Uzgajanje cvijeća vrši se kroz cijelu godinu, pogotovo u BiH i Hrvatskoj gdje velika većina cvijeća dolazi iz inozemstva. Ljeti se cvjetni aranžmani i ne primijete toliko, međutim zimi šarene boje ili pak malo tamniji aranžmani se primijete i puno bolje izgledaju.Sigurno nije jednostavno odabrati vjenčanje zimi pogotovo u mediteranskom dijelu Balkana gdje imamo jake udare vjetra, međutim ako tražite da imate vjenčanje koje je posebnije od drugih pa možda čak i na taj "ludi" način, zima je definitivno za Vas, s druge strane ako tražite i najmanju sumnju u zimu jednostavno pričekajte ljeto 2021. Na kraju i jeste najbitnije kako se Vama sviđa. Što vi mislite ljeto ili zima?

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page